Zorgeloos elektrisch rijden en elektrisch laden vanuit het comfort van je woning zonder een torenhoge elektriciteitsfactuur? Het kan zeker. Maar hoe kies je nu de juiste EV-laadoplossing voor jouw situatie?
Expert in onder andere...
Thuislaadpalen zijn over het algemeen goedkoper dan laden aan de kant van de weg en verdienen zichzelf terug in een tijdsperiode van enkele jaren. In 2024 betaald de gemiddelde mens 24 cent per kWh om elektriciteit van het net te halen. Opladen aan een publieke laadpaal kost gemiddeld 45 a 55 cent per kWh.
Nooit meer moeten wachten langs de kant van de weg tot je auto voldoende opgeladen is om op je bestemming te raken. Klinkt geweldig, niet? Met een laadstation thuis kan je je auto ‘s nachts laten opladen, zodat je altijd volledig opgeladen kan vertrekken de volgende dag.
Dankzij slimme functionaliteiten zoals dynamic load-balancing, gepland laden... kan je ervoor kiezen om je auto zo voordelig mogelijk op te laden.
Heb je zonnepanelen liggen bij je thuis? Dan kan je de energie opgewekt door deze panelen gebruiken om je auto op te laden. Zo hoef je geen energie van het net te halen en wordt de overschot van je opgewekte energie gebruikt in plaats van terug op het net gestoken.
Ten alle tijde overzicht hebben over het verbruik van je laadpaal? Veel laadpaal providers bieden een slimme app om aan de laadpaal te koppelen. Hierdoor behoud je ten alle tijde het overzicht over je verbruik.
De kost van een laadpaal wordt bepaald door verschillende factoren. Van het kabeltraject van de laadpaal naar de elektriciteitskast, tot de slimme functionaliteiten waarover de laadpaal beschikt. Denk hierbij aan dynamic load-balancing, gepland laden… Wil je elke factor te weten komen die de prijs van een laadpaal bepaald?
Lees onze blog
Opladen thuis werkt heel simpel. Na het installeren van een laadpaal door de installateur, zal het laadstation geactiveerd worden. Afhankelijk of je de energiekosten aan je werkgever moet doorrekenen, zal er ook een CPO (charging point operator) gekoppeld worden die het verbruik in kaart zal brengen.
Afhankelijk van het model zal de maximale snelheid 22kWh of 7,4kWh zijn. Let wel op want om aan 22kWh te kunnen laden, zal je woning over 3x400V aansluiting moeten beschikken.Weet je niet zeker of je over het gepaste elektriciteitsnet beschikt bij je thuis? Onze experts helpen je hier graag bij.
De kost van de installatie hangt af van verschillende factoren. Onder andere de lengte van het kabeltraject en de plaats waar de laadpaal moet komen, staand op een sokkel of hangend aan de muur, zal de installatie prijs bepalen. Wil je een overzicht van alle factoren die de prijs bepalen?
Lees onze blog
Er zijn verschillende features die het rendement van je EV thuislader kunnen verhogen. Denk hierbij aan gepland laden, Dynamic load-balancing en veel meer.
Dit hangt af van model tot model en zal ook de prijs van de laadpaal zelf beïnvloeden. Twee voorbeelden van slimme functionaliteiten die veel rendement opbrengen zijn dynamic load-balancing en gepland laden.
Je kan er ook voor kiezen om je laadpaal te gebruiken als verdienmodel. Wil je een overzicht van hoe je een laadpaal als verdienmodel kan gebruiken?
Je kan zeker je laadkosten doorrekenen aan je werkgever. Je zal hiervoor een CPO (charge point operator) zoals E-Flux aan je laadpaal moeten koppelen. Deze zal het verbruik van je laadpaal gaan afscheiden van je ander verbruik en automatisch een factuur naar je werkgever sturen. Wil je alle info aan je werkgever geven?
Neem gerust een kijkje naar onze realisaties. Hier zijn onze 3 meest recente. Wil je nog extra realisaties bekijken? Neem dan gerust een kijkje op onze realisatie pagina.
Totaalrenovatie in Evergem. Van villa tot cohousing concept met focus op energiezuinigheid.
Totaalrenovatie van een hotel. Van elektriciteitswerken tot sturing van de verlichting en beveiliging.
Nieuwbouwproject te Lochristi. Elektriciteitswerken, domoticasysteem en monitoring energieverbruik.
Door onze jaren lange ervaring hebben wij heel wat kennis vergaard. Deze proberen wij zo goed mogelijk te delen met onze klanten.
We doen dit onder andere door magazines, gidsen en tests te maken. Deze kan je gratis downloaden op proberen.
Twee keer per jaar maken wij een magazine met de laatste trends en nieuwgheden.
Ontdek in 8 vragen welk domotica systeem het dichtst bij je wensen aansluit en waarom.
Wat zijn de verschillen tussen Velbus, Niko Home Control en KNX? Wij leggen het kort uit.
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur, ac sed erat amet vitae senectus pellentesque diam non.